Bilde - Øvelser for en bedre golfsving

Øvelser for en bedre golfsving

Ønsker du en bedre golfsving?

Har du noen gang tenkt over hvor atletiske svingene til proffene på Europa- eller PGA touren er? Full av inspirasjon og forhåpning har du kanskje filmet din egen sving, med håp om at svingen din ser noenlunde lik ut. Realiteten viser seg ganske annerledes når du ser at du ikke er i nærheten av å nå de samme posisjonene som det proffene klarer. Dette er selvfølgelig på grunn av at de legger ned flere hundre timer i trening sammenlignet med en vanlig amatør. Men det er noen grep som vi kan gjøre hjemme og på rangen for å komme litt nærmere enn bedre og mer atletisk golfsving.

Få i gang brystryggen

I denne artikkelen skal vi ta for oss et område i ryggen som kan være en av nøklene for at du skal bli en bedre golfer. Det er mange faktorer som spiller inn for å forbedre en golfsving, og det å ha god bevegelighet i brystryggen er en av dem. Brystryggen befinner seg mellom nakken og korsryggen, og er et område hvor mange er eller føler at bevegeligheten er dårlig. Dette kan det være flere ulike årsaker til. Noen har tilstander i ryggen som gjør at bevegeligheten ikke kan bli veldig mye bedre. Men for de aller fleste kommer dette av at man ikke utnytter og utfordrer det potensiale for bevegelighet som vi har i dette område. Så hvis du føler at brystryggen er et hinder i din golfsving. Kan en liten innsats med fokus på dette område være en” game changer”.

Vi skal i denne posten vise dere første av totalt 4 øvelser for å bedre bevegeligheten i brystryggen. Dette kan være med på bedre holdningen din når du adresserer ballen og øke rotasjonsevnen som finns her.

Ønsker du å komme i kontakt med oss på klinikken? Klikk her for kontaktinformasjon.

 

Av Alexander Meland, naprapat hos Naprapat og Helse AS ved Sandefjord Helsepark.