Bilde - Naprapati betyr å korrigere årsak til smerte

Naprapati betyr å korrigere årsak til smerte

Naprapati er den største yrkesgruppen i Norden med utøvere av manuell medisin, og er i dag autorisert yrkesgruppe i både Sverige og Finland.

Det finnes i dag ca. 500 praktiserende naprapater i Norge. Yrket oppstod i 1907 da den amerikanske kiropraktoren Oakley Smith formulerte grunntesene for naprapatien. Siden den gang har yrket utviklet seg mye, blant annet på grunn av nyere forskning.

Forbedret funksjon og beveglighet

Naprapaten behandler både muskler og ledd for å oppnå en forbedret funksjon og beveglighet. Dette helhetssynet, der ortopedisk manuell medisin kombineres med spesifikk kunnskap om bevegelsesapparatets oppbygning og funksjon, er selve kjernen i naprapatien. Testene avdekker også eventuelle sykdomstilstander, der pasienten oppfordres til å kontakte lege.

En naprapat arbeider først og fremst med hendene og har flere manuelle behandlingsteknikker å benytte seg av. I en naprapatbehandling kombineres ofte leddbehandling som manipulasjon og mobilisering med bløtdelsbehandling som massasje, muskeltøyning og triggerpunktsbehandling. Ved behov brukes også ulike former for elektroterapi og medisinsk akupunktur. For å sikre et varig resultat kompletteres behandlingen med treningsprogram og ergonomisk rådgivning.

Hva er naprapati?

Per Thomas Mørk, Aleksander Treidene og Alexander Meland er medlemmer i NFF, Norges Naprapatforbund

Hva er en naprapat?

En naprapat er en terapeut som jobber med smertetilstander relatert til nerve, muskel og skjelett. Vi jobber med alt fra toppidrettsutøvere til kontorarbeidere. Som behandler har vi fokus på at du skal føle deg trygg og ivaretatt. Du får forklare din problemstilling dyptgående, før du undersøkes grundig. Deretter legges en plan for hvordan du på den mest effektive måten kan bli smertefri og velfungerende. Denne planen vil bestå av følgende deler:

  • Individualisert behandling med manuelle teknikker om nødvendig
  • Tilpasning av hverdag og treningsaktiviteter
  • Individuell forklaring av din smertetilstand
  • Treningsprogram med hjemmeøvelser