Bilde - Øvelser for en bedre golfsving, del 3

Øvelser for en bedre golfsving, del 3

Dette er den tredje øvelsen for en bedre golfsving hvor vi fokuserer på brystryggen. Dette er en fin videreføring av de foregående øvelsene. Her skal dere få jobbe med evnen til å rette opp ryggen samtidig som du roterer. 

Oppvarming er viktig!

I 2004 ble det publisert en studie i British Journal of Sports Medicine, som så på hvilken effekt oppvarming hadde for golfprestasjonen. Studien bestod av to grupper. En oppvarmingsgruppe som varmet opp før spill og utførte øvelsene 5 ganger i uka hjemme. Kontrollgruppen gikk rett på å slå fulle slag uten oppvarming før spill, de utførte heller ingen øvelser hjemme. Prosjektet gikk over en periode på 5 uker.

Oppvarmingen bestod av tre deler. Den første delen bestod av ulike øvelser som fokuserte på generelle bevegelser for å få kroppen i gang, blant annet ulike rotasjonsbevegelser av overkroppen. I den andre delen utførte deltakerne forskjellige tøyeøvelser og til slutt utførte de golfsvinger uten ball. Forfatterne av studien konkluderte med at å varme opp før spill øker prestasjonen signifikant, og økte enda mer hvis øvelsene ble utført hjemme.

Sørg derfor for å varme godt opp før du skal spille en runde, samt gjøre litt trening hjemme. Det er en god investering for å øke sjansene til å spille bedre golf. Denne øvelsen kan brukes for å «få i gang» kroppen gjennom blant annet rotasjonsøvelser.

 

Lykke til!

 

Ønsker du å komme i kontakt med oss på klinikken? Klikk her for kontaktinformasjon.

Av Alexander Meland, naprapat hos Naprapat og Helse AS ved Sandefjord Helsepark.

 

 

Referanse:

Fradkin AJ, Sherman CA, Finch CF. Improving golf performance with a warm up conditioning programme. Br J Sports Med 2004;38:762–765