Videokonsultasjoner

Nye og vanskelige tider pga. corona viruset tvinger oss til å lære nye ting. Dette er noe vi har vurdert en tid, men som nå har tvunget oss til å hive oss ut i det. Vi tilbyr nå videokonsultasjoner. Les her om hvordan det kan foregå.

videokonsultasjoner

Normalen blir umulig

Det fysiske, nære og samhandlende i faget vårt blir vanskelig å utføre i videokonsultasjoner. Berøring og bruk av hender i undersøkelse og behandling står sentralt og vil fortsette å gjøre det. Vi i Naprapat og Helse vil i all hovedsak fortsette å møte mennesker fysisk på klinikkene våre, og det vil fortsatt være hovedaktiviteten vår. Imidlertid kreves det i disse corona tider at vi tenker nytt og bruker det teknologien kan gi oss. Dette tror vi også kan være noe vi absolutt kommer til å få bruk for fremover selv når livet går over til normalen igjen. Vår kompetanse kan absolutt brukes på videokonsultasjoner.

Videokonsultasjoner- hva kan du forvente?

I disse konsultasjonene vil du kjenne igjen mye av en normal konsultasjon hos oss, men det er klart det har og sine begrensninger. Sykehistorie og din historie gjennomføres normalt. Derimot undersøkelse har visse begrensninger. Vi får til en del og her vil nok vi gjøre oss erfaringer etterhvert. Eksempelvis kan vi bruke oss selv som eksempler eller at vi får laget til video for hvilke bevegelser vi vil du skal utføre. Ultralyd vurderinger blir så klart vanskelig.

Vårt fokus i videokonsultasjoner

Om du er pasient hos oss fra tidligere, kan videokonsultasjoner fungere utmerket. Da handler det mye om å følge opp og gjøre små endringer. Om det er tegn til alvorlig sykdom ved 1. konsultasjon som trenger annen type hjelp enn hva vi kan tilby, sendes du som normalt videre til rett tiltak. Om det ikke foreligger (så godt man klarer å si det) er vår oppgave i videokonsultasjoner å gi kunnskap og forståelse for problemet. Vi har og fokus på smertehåndtering. Hvordan skal du forholde deg til smerte og bevegelse/ trening for eksempel. Mange av disse temaene kan du lese om på bloggen vår.

Kan man trene med smerte? Hvor «mye» smerte er greit å trene med? Smerte, hva kan bidra?

Øvelser og bevegelser

Trening og øvelser vil være en sentral oppgave for oss i videokonsultasjoner. Her gjelder det at vi finner øvelser som du kan gjennomføre. Både med tanke på utstyr, vanskelighetsgrad, smerte også videre. Vi forsøker å følge med på hvordan du responderer på treningen og hvordan funksjonen din utvikler seg. Fordelen med videokonsultasjoner er blant annet at du ikke trenger å møte opp. Det sparer deg tid borte fra jobb, parkeringsutgifter osv.

Hvilke andre ting kan vi sammen jobbe med?

Når punktene over er gjort så legger vi sammen en slagplan for veien videre. Her kan vi se på ulike ting som påvirker trening, øvelser og smerte. Søvn, jobb, mentalt- og fysisk stress, treningtoleranse med mere. Vi forsøker å kartlegge disse tingene sammen for å gå en felles vei og optimalisere din vei til bedring.

Tidlig fase for videokonsultasjoner

Vær tålmodig med oss, vi skal her bruke den neste tiden på å utvikle dette. Vi håper du kan gi oss tilbakemeldinger på Messenger, e-post eller andre plattformer om du har forslag til forbedringer.